Reiki obuka – možda je to vaš put…

Reiki je jedna od najpopularnijih metoda isceljivanja i ličnog razvoja u svetu, a sve više se prihvata i u tradicionalnoj medicini. Danas postoji mnogo učitelja u gotovo svim zemljama.

Neke zemlje poput Australije i Amerike u okviru bolničkih ustanova primenju Reiki terapiju. Reiki terapeuti po nalogu lekara rade tretmane ili ih rade lekari koji su i Reiki terapeuti.

 

Reiki-obuka prvi stepen

Posle prvog stepena Reikija, možete raditi tretmane i ljubimcima…

Reiki obuka – prvi stepen

Obuka u prvi stepen Reikija daje praktičaru mogućnost da polaganjem ruku, primenjuje Univerzalnu životnu energiju na sebi, svojoj porodici, životinjama i biljkama.

Tokom obuke Učitelj radi usklađivanje i daje uputstva za različite načine primene Reikija. Posle inicijacije je potrebno da radite, da koristite alat koji ste dobili, za svoje najveće dobro, ali i dobro vaših najbližih. Promene i napredak zavise samo od vas.

Reiki možda i jeste čarobni štapić, ali nemojte očekivati da će vam ispuniti sve želje. Ono što je važno da znate je da je Reiki inteligentna energija koja radi za vaše najveće dobro, mada se ponekad neće tako činiti…

Nakon što je osoba stekla iskustvo u radu s prvom stepenom Reikija, može se odlučiti da pristupi daljoj obuci za naprednjie nivoe Reikija.

Danas u Srbiji postoji veliki broj terapeuta i učitelja. Ako vas Reiki zanima i učitelj će doći. Prepoznaćete ga kada ga sretnete.

Reiki obuka

Reiki metoda je u Srbiji legalizovana i odobrena podzakonskim aktom koji je potpisalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije 2007. godine. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije svrstalo je Reiki metodu u metode rehabilitacije (za unapređenje zdravlja).
Tradicionalna medicina u Srbiji regulisana je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti (“Službeni glasnik RS“, br. 107/05) i Pravilnikom o bližim uslovima, načinu i postupku obavljanja metoda i postupaka tradicionalne medicine (“Službeni glasnik RS“, br. 119/07).

 

Knjige:

“Reiki za početnike”

“Reiki put ka sebi”