Reiki tretman, u potrazi za terapeutom.

Po prirodi sam vrlo radoznala i želim da probam sve što me privuče na bilo koji način.

Bila sam vrlo mlada kada sam se “osmelila” da odem na bioenergetski tretman kod poznatog terapeuta.

 

Reiki tretman

Energija ide tamo gde je najpotrebnija

Šta se tada desilo?

Čovek je otvorio vrata, a ja sam istog trenutka poželela da se okrenem i da odem, ali to nisam uradila. Zašto? Tada nisam imala dovolno hrabrosti da sledim unutrašnji glas, da ne kažem da me je bilo sramota.

Ono što se desilo ne bih ponavljala. Tokom tretmana koji je trajao oko sat vremena, imala sam snažnu želju da pobegnem, a ležala sam i ćutala. Posle tretmana sam se osećala izmoreno i izmučeno. Na kraju sam terapeutu sve “priznala”.

Od tada slušam sebe i na osnovu toga biram terapeute i  učitelje.

 

Reiki će pronaći način da dođe do vas

Možda će vam se učiniti čudno, ali budite sigurni da ćete znati da li želite da neko bude vaš terapeut ili učitelj. Nije važno da li se radi o terapeutu koji ima dugogodišnje iskustvo, Master i Učiteljsku diplomu, o njemu piše štampa ili je redovno na TV-u, ako to nije vaš terapeut tražite dalje. Danas ste u mogućnosti da birate, pa kad već birate neka to bude najbolje za vas.

 

Reiki tretman može da otpočne, pronašli ste svog terapeuta

Reiki tretman se radi u opuštenom ambijentu (uz muziku  i blage esencijalne mirise koji dodatno upotpunjuju tretman, ukoliko to želite). Vi odlučujete da li ćete ležati ili sedeti u toku tretmana.

Kompletan Reiki tretman traje oko sat vremena. Sve zavisi od vaših potreba.

Reiki tretman

Reiki tretman

 Najbolje je da na tretman dođete u odeći koja vas neće sputavati i da poskidate nakit. Porazgovaraćete sa terapeutom i nakon razgovora otpočeće tretman. Terapeut tada jednostavno polaže ruke na vašu glavu i telo. Ukoliko ne želite direktan fizički dodir, recite to (ruke mogu da budu postavljene na 3-4 cm od tela). Polaganje ruku može ići po čakrama ili će terapeut pratiti energiju koja ga vodi tokom tretmana.

 

Reiki, energija ide tamo gde je najpotrebnija

Pretpostavimo da ste na tretman došli svojom voljom, da vas na to niko nije nagovorio, ležite/sedite i premotavate misli. Javljaju vam se neke situacije iz prošlosti koje ste davno želeli da zaboravite, uznemireni ste, uplašeni i nespokojni. Prvi poriv može da bude da ustanete i završite i sa tretmanom i sa Reikijem, ali možete i da sačekate,  posmatrete, suočite sa situacijom i razrešite je. Ukoliko ipak nemate dovoljno snage da se gledate oči u oči sa problemom, i želite da prekinete tretman recite to vašem teraputu, razumeće vas. Možda vam samo treba malo više vremena…

Gore pomenute situacije su retke, ali se ipak dešavaju. Ljudi koji su preživeli ili pretrpeli teške traume, često ne žele da se na to podsećaju ni na koji način. Reiki,  je energija koja ide tamo gde je najpotrebnija i zna da do isceljenja može doći samo ukoliko se traumatična situacije prethodno razreši. Ne kažem da je lako, nije, ali uz malo hrabrosti korak po korak, onim tempom koji vama odgovara, polako možete izaći iz začaranog kruga bola i patnje. Reiki je tu nežan vodič.

 

U najvećem broju slučajeva Reiki osećate kao nežan energetski tok koji isceljuje, otpušta sve tenzije, teskobu i strah uz osjećaj mira i blagostanja.
Nemojte se začuditi ako u toku tretmana zaspite. Uživajte. Reiki je dar.