Bowen terapija deluje na bilo koji poremećaj koji postoji u organizmu (fiziološki, psihološki, emocionalni, biohemijski). Može da se primeni kod svih osoba bez obzira na godine i zdravstveno stanje.

Tokom terapije, telo je potpuno opušteno, pokreću se urođeni mehanizmi regeneracije, a telo se vraća u ravnotežu na najjednostavniji i najoptimalniji način.

Primećeno je, da pored osnovnog oboljenja koje postoji, terapija daje dobrinos poboljšanju opšteg stanja kod čoveka. Njen pristup je holistički (celovit), što znači da je akcenat na čoveku, a ne na bolesti.

Kada nijedna do sada poznata terapeutska metoda nije pomogla, Bowen terapija je dala rezultate.

 

Bowen tretman opuštanje

Bowen vam donosi opuštanje

Bowen terapija se najčešće radi jednom nedeljno i traje od 30-60 minuta

Kod primene Bowen tehnike klijent obično leži u najprijatnijem položju, pokriven, na krevetu ili na stolu za masažu. U situacijama gde klijent ne može da leži tretman se primenjuje u sedećem položaju, a u izuzetnim situacijama klijent stoji.

Tretman je specifičan i prilagođen svakoj osobi. Nakon razgovora sa terapeutom i pitanja na koje ćete odgovoriti, terapeut će dobiti sliku o vašem zdravstvenom stanju i na osnovu toga primeniti odgovarajuću proceduru.

Tretman se izvodi nežnim pokretima palčeva i prstiju preko mišića i vezivnog tkiva, bilo na goloj koži ili preko lagane odeće. Signal koji je terapeut uputio svojim pokretima putuje do mozga, mozak ga obrađuje, šalje informaciju telu da uđe  u stanje relaksacije. Osobe često kažu da osećaju peckanje, strujanje, toplotu ili prste terapeuta na mestu izvedenog pokreta.

Između svake serije pokreta, postoji obavezna pauza od nekoliko minuta, kada se pacijent odmara, a njegovo telo za to vreme obrađuje poruke i pokreće mehanizme samoisceljenja.

 

Bowen terapija

Bowen terapija, nežnim pokretima do zdravlja

Traume, stare povrede i hronični bolovi počinju da se razrešavaju. Tipično je da nastaju nagle promene kada se radi o akutnom stanju, dok hronična stanja pokazuju postepeno poboljšanje. Veoma često se dešava da Bowen terapija izazove iznenađujuće i neočekivano poboljšanje kod hroničnih stanja, pa i u slučajevima kada nijedna druga terapija nije pomogla.

U najvećem broju slučajeva potrebno je samo par tretmana…