Karuna Reiki

Život je duhovni put koji se odvija pred našim očima. Naša svrha na Zemlji je da očistimo sve one energije koje ne doprinose našem duhovnom razvoju. Kako napredujemo, život koji vodimo odražava promenu, što oseća naša porodica, prijatelji, saradnici i klijenti.

 

Karuna Reiki William Rand

William Lee Rand

Najveći dar koji možemo sebi dati su alati koji nam mogu pomoći i olakšati rad. Jedan o njih je i Karuna Reiki.

Karuna je sanskritska reč koja se koristi u hinduizmu i budizmu. Reč Karuna jednostavno znači saosećanje i milosrđe.

Karuna Reiki je osnovao William Lee Rand iz Međunarodnog centra za obuku Reikija (ICRT). Tokom svoje duge Reiki prakse, majstor Rand je susreo mnoge druge praktičare iz različitih grana učenja. Od njih je učio, sakupljao različite simbole i tehnike kojima se leči.

 

Svetlo na kraju puta

1995. godine je okupio svoje najbolje studente kako bi eksperimentirao sa simbolima i uključio ih u Reiki praksu. Ono što su William Lee Rand i njegovi učenici pronašli bio je moćan oblik energije (Ki-a).

U Usui Reikiju, Ki radi na neravnotežama u energetskom polju osobe, dok Karuna Reiki rešava štetu na energetskom polju osobe, nastale telesnim, emocionalnim ili duhovnim traumama. Karuna Reiki takođe ima sposobnost rada na karmičkom nivou. Iz tog razloga, samo Majstori Učitelji Usui Reiki- ja mogu biti obučeni u Karuna Reiki.

Neki od simbola mogu se prepoznati iz drugih tradicija. Karuna Reiki ih koristi za isceljivanje kroz saosećanje.

 

Saosećanje

Karuna, saosećanje i milosrđe…

Saosećanje je stanje svesti u kojem se susrećemo s istinom da je patnja iluzija i da je svako na savršenom mestu bez obzira na to gde se nalazi. Radeći sa energijama Karune naša svest se širi i postajemo spremni suočiti se s nekim novim izazovima.

Ovaj alat pomaže kod uklanjanja najdubljih rana i ćelijskih uspomena – pomaže nam da se ponovno povežemo s njima i konačno ih zacelimo i otpustimo. Otpuštanje nas oslobađa od patnje i poboljšava kvalitet života što se odražava i na porodici, prijateljima i klijentima.

 

Empatija

Učenje Karuna Reiki-ja pomaže da ono što vam se dešava u životu, posledice, sagledate na drugačiji način i uputite se prema izvoru, korenu problema i tu ga i razrešite.

Ako ste Usui Reiki Master Učitelj i želite unaprediti svoju obuku, znanje i duhovno putovanje, ovaj trening je za vas. Kao Reiki praktičari primićete vrlo snažno prilagođavanje koje vas ispunjava saosećanjem za sebe i druge i omogućava još veću ravnotežu u vašem životu.