Reiki energija prožima sve oblike života.

Čakre koje se nalaze na našem telu, transformišu ovu energiju koja se potom energetskim kanalima (meridijanima) transportuje po celom telu.

Energija Reikija ispunjava čoveka mirom, zadovoljstvom i sigurnošću. Reiki se tokom godina razvijao kroz nove škole, pravce i stilove. Danas postoji veliki broj pravaca i stilova.

Ne bih da govorim o brojkama pošto se i veći poznavaoci od mene ne mogu složiti oko toga. Svi oni potiču iz jednog izvora, a to je

Tradicionalni Usui Reiki.  Zajedničko im je da kanališu životnu energiju, a razlikuju se po frekvencijama energija sa kojima rade, načinu pokretanja energije i usmeravanju na različite oblasti. Možda je najbolje i najjednostavnije objasniti to na primeru radio aparata.

Kada prikopčate radio aparat na struju, a potom ga uključite, ukoliko se ne nalazi na stanici čućete smetnje u vidu neugodnog šuma. Laganim pomeranjem po skali doći ćete na frekvenciju koja odgovara traženoj stanici, ako to ipak nije slučaj nastavićete svoju potragu po drugim frekvencijama.

 

Reiki energija ISKRA

Reiki energija svoj put danas pronalazi kroz razne stilove…

Kundalini Reiki omogućava bezbedno buđenje Kundalini, koja sklupčana spava u predelu prve čakre, u bazi repne kosti. Ovde je na delu međusobni podržavajući odnos Reikija kao Univerzalne životne energije, i Kundalini kao evolutivne energije. Kundalini ojačava Reiki, dok Reiki umiruje Kundalini čineći metodu sigurnom.

Zlatni Reiki se bazira na probuđenoj Kundalini energiji. On radi sa zlatnom svtlošću, trenutno najjačom energijom transformacije. Zlatna svetlost ima metafizička svojstva zlata i predstavlja snažnu energiju zemlje. Ova energija je čista, podiže vibraciju osobe i tako dovodi do isceljenja i psihofizičkog razvoja.

Karuna Reiki je poseban je sistem i predstavlja nadogradnju na Usui Reiki. To je Reiki saosećanja. Luna Reiki je stil koji je nastao u Rusiji i veoma je popularan kod žena. Predstavlja kombinaciju Univerzalne Životne energije i energije Lune (meseca). Podržava ženske aspekte i dovodi do harmonizacije na svim životnim poljima. Anđeoski Reiki je danas jedan od najomiljenijih stilova. To je rad sa anđeoskim energijama, povratak miru, ljubavi i mudrosti. Mnogi smatraju da je ovaj stil ključ za ulazak u svet Anđela. Seichim Reiki je izuzetno visoke vibracije, njegova energija isceljuje naše biće  na dubokom nivou. Smatra se da vodi poreklo iz drevnog Egipta.

Reiki se stalno usavršava, širi i napreduje, vraćajući nadu čoveku da može isceliti i svoj život i život oko sebe. Neke drevne tehnike se oživljavaju kroz Reiki a neke sasvim nove se rađaju iz Reikija.

Reiki energija se kanališe u svakom od stilova, i to im je zajedničko, a na vama je da se u skladu sa svojim interesovanjima, opredelite za nekih od njih…