Kundalini Reiki – prvi stepen, predstavlja pripremu za buđenje Kundalini.

Pokretanjem Kundalini energije ubrzava se i pospešuje duhovni rast i razvoj. Rađa se osećaj prosvetljenja, blaženstva i jedinstva. Radeći Kundalini Reiki, čakre se pročišćavaju i balansiraju, otpuštajući sve blokade koje se u njima nalaze, a telo se priprema za buđenje Kundalini.

Kundalini Reiki - prvi stepen

Kundalini Reiki – prvi stepen Ilustracija Ole Gabrielsen

Jednom kada probudimo Kundalini, ona će početi da donosi promene u naš život i to u onoj meri koju mi možemo da prihvatimo i podnesemo. Kundalini Reiki je veoma moćan alat čije će nas korišćenje povesti ka transformaciji. Ovaj alat nam je dat da ga koristimo mudro, sa poštovanjem i odgovornošću. Tada možemo biti sigurni da će promene koje nam se dešavaju biti za naše najveće dobro.

Uvođenjem (inicijacijom) u prvi stepen Kundalini Reikija događa se otvaranje i čišćenje krunske čakre, srčane čakre, energetskih kanala ruku, čakri ruku i glavnog energetskog kanala koji ide iz korenske prema krunskoj čakri.

Ovo je priprema za buđenje Kundalinija u Kundalini Reiki dva stepenu.

 

Kundalini Reiki – prvi stepen – tehnike i alati

Nakon uvođenja u prvi stepen Kundalini Reikija  proces povezivanja sa ovom energijom se odvija jednostavno i lagano.

Sa prvim stepenom Kundalini Reikija dobijate tehnike i alate koji vam mogu pomoći na putu ličnog razvoja, kod isceljivanja sebe i drugih.

 

Te tehnike su:

  • Samoisceljivanje
  • Isceljivanje drugih
  • Isceljivanje na daljinu
  • Isceljivanje karmičkih veza
  • Čišćenje prostora
  • Isceljivanje situacija/kvaliteta

 

Nakon inicijacije, dobro bi bilo da u prvih par dana probate sve ove tehnike.

Učitelji se uglavnom slažu da prvi stepen Kundalini Reikija odgovara I, II, III stepenu Usui Reikija. Osoba koja je inicirana, polazi sa tačke razvoja na kojoj se trenutno nalazi i nastavlja svoj put u skladu sa svojim mogućnostima i duhovnim zadatcima.

Dalji rad zavisi samo od vas, vaše želje i istrajnosti. Što više budete koristili Kundalini Reiki vaši će rezultati biti bolji.

Za inicijaciju u Kundalini Reiki dva, ste spremni kada za to osetite potrebu.