Kako se ponašati nakon Bowen tretmana?

Nakon Bowen tretmana, vaše telo preuzeima kontrolu nad sopstvenim lečenjem. Narednih četiri do pet dana, vaše telo će raditi na otklanjanju neravnoteže i može započeti proces detoksikacije. Bowen će početi da deluje čim ustanete posle tretmana. Većina promena će se u telu desiti u narednih 24 sata, ali se može desiti da se nastavi i u narednih pet dana.

Uputstva koja mogu pomoći vašem procesu lečenja nakon Bowen tretmana:

Nakon tretmana na svakih 30 minuta ustanite i prošetajte, na ovaj način se telo revitalizuje.

Nemojte se baviti fizičkim aktivnostima bar 24 sata nakon tretmana.

Da bi telo počelo da izbacuje toksine, potrebno je da pijete 6-8 čaša vode dnevno.

 

Nakon Bowen tretmana pijte 6-8 čaša vode

Nakon Bowen tretmana pijte šest do osam čaša vode

Da bi se oslobodili bilo kakve nelagode, hodajte što više. Bilo kakva senzacija je privremena i traje samo par sati. Hodanje pospešuje cirkulaciju i  limfnu drenažu za toksine koji su nagomilani u telu.

 

Budite aktivni nakon Bowen tretmana

Budite aktivni nakon Bowen tretmana

Bowen ne treba kombinovati sa masažom, kiropraktikom, fizikalnom terapijom, akupunkturom, refleksoterapijom – jer će poništiti poruku koju  je Bowen dao telu.

Tuširajte se samo mlakom vodom

 

Tusiranje

Tuširajte se samo mlakom vodom

Ukoliko je vaš problem hroničan, ne odustajte, potrebno je vreme kako bi se telo pokrenulo. Zapamtite, vaš hronični problem nije se desio preko noći.

Bowen je bezbedna nemanipulativna terapija koja daje impuls telu da se vrati u ravnotežu.

Nastavite da uzimate svu terapiju koju vam je prepisao izabrani lekar.

Većina klijenata nakon terapije iskusi bolnu osetljivost u telu koja izgleda kao upala mišića nakon vežbanja. Neki klijenti ne primećuju promene. Kod njih poboljšanje nastaje postepeno. Iako se čini da se ništa ne dešava, organizam je započeo isceljujući proces onim tempom koji je za njega najoptimalniji.

Vaš Bowen terapeut vam može preporučiti da radite specifične vežbe kod kuće. Važno je da ih pravilno i redovno izvodite kako biste povećali pokretljivost zglobova i kako biste pomogli sebi u procesu oporavka.

 

Kako deluje Bowen tehnika?