Ljubav…

 

Ljubav, list

O ljubavi se pričalo, pisalo, pevalo i sigurna sam da nema dve osobe koje će istim rečima govoriti o ljubavi. Za jedne je ona povezana sa tugom, patnjom, bolom, drugi je doživljavaju kao nalet adrenalina koji im daje krila, a ona ih sa lakoćom nose kroz život. Jednima je glupost kojoj se pridaje mnogo važnosti, drugima smisao života, nekome samo reč i ništa više

Šta je za vas ljubav?

Jedna od mojih ljubavi je pesma Laze Kostića – Santa Maria della Salute…

 

Kada kažemo ljubav, pomislimo najčešće na ljubav prema drugima – porodici, partneru, prijateljima…

Neki veruju se da je svemir stvoren od ove energije koja je postala tako intenzivna i zgusnuta, da je počela da dobija masu i postala stvarna…  sve ono što vidimo oko nas.

Kao svetlo i zvuk, tako i energija ljubavi ima svoju frekvenciju. Ta frekvencija je najviša i najljepša. Doživljavajući je zračimo vibraciju koja nas menja, širi se na sve oko nas, prenosi se na druge ljude, životinje, predmete, biljke…

Ljubav, srčana čakra

Anahata srčana čakra

Za davanje i primanje ljubavi je „odgovorna“ Anahata – srčana čakra  koja se nalazi u centru grudnog koša.

 

Kada je srčana čakra uravnotežena, čovek teče sa ljubavlju i saosećanjem, brzo oprašta i prihvata druge i sebe. Anahata nas uči da volimo i prihvatimo sebe i sve oko sebe. Ohrabruje nas da pratimo svoje srce i da nađemo svoje najviše istinsko biće.

Kada je Anahata balansirana lako je biti otvoren i ljubazan prema drugima.

 

Ljubav je lek

Osvrnite se, pogledajte svet oko sebe – ljudi, voda, stenje, drveće – svi smo vrlo različiti… ali se naše fizičko telo po hemijskom sastavu malo razlikuje od biljaka, vode ili kamenja. Iako je svaka pojedina osoba drugačija, svi smo u umu, telu, duhu isto dizajnirani. Sve na Zemlji je povezano.

 

Ljubav, povezanost

Povezanost

Davanje, primanje, pomaganje drugima, doprinosi uravnoteženju energetskih centara,  utiče na lični razvoj…

Nedostatak ljubavi otvara širom vaša vrata energijama straha, anksioznosti, tuge, mržnje… ove emocije blokiraju više energetske centre.

Kada se nasmešite nekom i taj vam odgovori osmehom, energija ljubavi je razmenjena.

Ako ste u stanju da vibrirate na toj visokoj energeskoj frekvenciji, osetićete sklad. Kada volite sebe, u stanju ste podeliti tu emociju i sa drugima. Nesposobnost da volimo sebe, da damo i primimo ljubav od drugih je uzrok svih bolesti.

Ljubav je najbolji prirodni lek…