Voda je svuda oko nas. Nalazi se u ćelijama ljudi, biljka i životinje, u vazduhu u obliku sićušnih kapljica, teče pod zemljom odakle je preko korena usvajaju biljke.

Količina vode u ljudskom telu se kreće od 50-75%. Prosečno odraslo ljudsko telo sadrži 50-65% vode,  dok je taj procenat kod beba daleko veći, obično oko 75-78%.

 

Voda - telo

Voda u telu

Voda:

 • Predstavlja osnovni gradivni blok ćelija
 • Deluje kao izolator koji reguliše unutrašnju telesnu temperaturu (voda ima visoku specifičnu toplotu, a telo koristi znoj i disanje radi regulisanja temperature)
 • Neophodna je za metabolizam proteina i ugljenih hidrata koji se koriste kao hrana
 • Deluje kao apsorber – izolator za mozak, kičmenu moždinu, unutrašnje organe, fetus…
 • Ispira otpad i toksine iz tela kroz urin
 • Rastvara minerale, topljive vitamine…
 • Nosi kiseonik i hranjive materije u ćelije itd.

Često je doživljavamo kao „sredstvo za čišćenje“ – ruku, tela, odeće, posuđa, hrane, automobila… koristimo je za pranje nečistoće.

 

Ja mogu

Ja mogu

Bez obzira da li u to verujete ili ne, ali voda vas može „iznutra“ očistiti.

Da li ste nekada razmišljali zašto je to tako?

Voda je svesna?

Dr. Masaru Emoto u svojoj knjizi Poruke skrivene u vodi tvrdi da ljudska svest, emocionalna energija i vibracije utiču na strukturu molekula vode. Tokom svojih istraživanja je primetio, da voda koja je izložena molitvi, pozitivnim mislima, muzici i govoru proizvodi lepu, kristalnu strukturu kada se zamrzne. Voda je svesna i sposobna da pamti na ćelijskom nivou.

Da li onda možete razumeti šta se zbiva u vama i koju energiju šaljete sebi i drugima kada ste obuzeti emocijama ljubomore, mržnje, zavisti, osuđivanja, neprijateljstva, razdražljivosti, gneva, besa, povređenosti, ogorčenosti, razočarenja, straha, nemira, tuge, sažaljenja… kada ogovarate i loše mislite o drugima, kada osećate mržnju i prezir prema sebi?…

 

Voda, deca

Istinsko zadovoljstvo…

Kada sam bila dete letnje kiše (pljuskovi) su bile tople, voda se slivala sa svih strana, a mi deca smo samo u belim gaćama trčali po kiši kroz kanale, igrali se i uživali. Iako sam „odrasla“, volim kišu, barice, vodu…

Nakon napornog dana, volim da napunim kadu, opustim se i prepustim vodi da sa mene spere sve ono što sam u toku dana nakupila.

Ako ste praktičar Reikija, već na prvom stepenu možete raditi sa vodom i u nju uneti informacije ljubavi, svetlosti… postaviti nameru da voda deluje za najuzvišenije dobro onih koji je koriste, piju. Nakon drugog stepena Reikija kada ste već upoznati sa ključevima – simbolima, možete ih koristiti da unesete informaciju koju će voda zadržati dugo vremena.

 

Tretman će pomoći uklanjanju svih štetnih energija s kojima je voda došla u dodir i uskladiti je s Univerzalnom životnom energijom. Kada radim sa vodom, postavljam nameru da Reiki poteče za navjeće i najuzvišenije dobro onih koji je koriste. Voda tada nosi energiju tamo gde su promene najpotrebnije.

Voda i Reiki

Ukoliko niste praktičar Reikija možete uzeti čašu vode, držati je u rukama i slati energiju ljubavi. Voda će prepoznati informaciju koju ste poslali i usvojiće je, a potom i vaše ćelije kada tu vodu popijete.

Ponoviću da ne zaboravimo, Reiki, kao i Reiki vodu možete dati i drugim ljudima, životinjama, ukoliko za to imate njihovo dopuštenje.

 

Voda, Reiki

Reiki tretman

Ovako energizovanu vodu možemo koristiti za:

 • Piće
 • Kupanje
 • Čišćenje kuće, stana
 • Zalivanje cveća, bašte, voćnjaka, povrtnjaka
 • U slučaju bolesti
 • Kod oslobađanja od loših navika
 • Ukoliko imate tremu prilikom javnih nastupa
 • Kod polaganja ispita
 • Poslovnih razgovora itd.

Učili su nas da radimo ono što je „ispravno“, društveno prihvatljivo, da ignorišemo naša osećanja…

Dopustite sebi susret sa osećanjima od kojih ste se skrivali, kako biste ih se oslobodili. Odaberite nešto što će obojiti vaš život novim bojama, a u vas uneti radost. Može to biti ples, davno zaboravljena gitara koja vas čeka negde u ćošku, kućni ljubimac kog ste oduvek želeli, slika koju ste u mislima započeli, trčanje maratona, pisanje knjige, putovanje, početak nekog novog projekta o kome ste sanjali…

Najvažnije je čistiti svoja osećanja i u tome vam voda i Reiki mogu biti podrška…