Zahvalnost

Godina je na izmaku, proletela je i čini se da tek što smo se okrenuli već stiže nova. Dopustite sebi da završite ovu godinu nešto drugačije od uobičajenog… Promenite ugao svog posmatranja i počnite primećivati ono što vam se dešava na drugačiji način.

Novi pogled na svet donosi nove razloge za zahvalnost. Da biste videli stvari u životu, potrebno je naučiti um da ih počne primećivati.

Umesto da se usredsređujete na ono što smatrate za neuspeh i nepoželjno, osetite istinsku zahvalnost prema svemu što vam se desilo ove godine i svima onima koji su vam pomogli u ovoj godini ili vam bili podrška u iskušenjima kroz koja ste prolazili. Osećajući zahvalnost vi uspostavljate bliskost sa osobom kojoj šaljete ovu energiju.

Pogledajte dešavanja u svetu, pomislite na sve one kojima je teško, ljude koji su gladni, žedni,  koji  su preživeli katastrofe potresa, poplava, ratova… i budite zahvalani što imate krov nad glavom, toplu sobu, skladnu porodicu, hranu… ne zaboravite, to se ne podrazumeva!!!

Možete se prisetiti i nekih težih vremena i biti zahvalni što su iza vas ili biti zahvalan teškoćama koje su vam pomogle, oplemenile vas i napravile iskorak izvan ustaljenih šablona…

 

Osećajte istinsku, iskrenu zahvalnost… posmatrajte tu energiju, posmatrajte svoja osećanja u situacijama kada se žalite i kada ste zahvalani.

Nije isto?

Šta kažete, kada se bolje osećate?

Zahvalnost i Reiki

Evo jedne ideje kako da ispratite ovu, a dočekate novu godinu sa možda malo izmenjenim pogledom na svet. Uzmite papir i olovku. Ako želite da vaša lista izgleda veselo, pozitivano, šareno, uzmite bojice i flomastere. Da, baš kao dete krenite u akciju…

Pišite o zahvalnosti koju osećate prema svim ljudima koji su bili uz vas tokom godine i pomogli vam na neki način. To mogu biti članovi porodice, prijatelji, kolege, poznanici ili čak i nepoznati ljudi kojima ste zbog nečeg zahvalni.

Možda će vam na početku trebati vremena da izađete iz ustaljene paradigme, ali dajte sebi vremena i zahvalnost će početi da teče.

 

Zahvalnost, promena

Promenite ugao gledanja

Primeri:

Partner: Hvala ti ____ (ime) jer si uvek bio/la tu za mene i bio/la moja podrška i oslonac. Blagosloven/a sam što si deo mog  života.

Prijatelji: Hvala ti____ (ime) što si delio/la svoje misli i ćutanje sa mnom. Ili hvala ti što si došao/la kada si mi bio/la potreban/na. Blagosloven/a sam tvojim prijateljstvom.

Kolega: Hvala ti _____ (ime) za pomoć i nesebično deljenje znanja.

Pokušajte se zahvaliti svima kojih se sećate. Na ovaj popis možete dodati i osobe koje su pomogle na određenom događaju.

Dodajte i Reiki na svoj popis s namerom da i dalje budete vođeni.

Možete zahvaliti situacijama, događajima… zahvalnost za gubitak posla, novi posao, školovanje, radionicu, preseljenje, odmor…

 

Zahvalnost, hvala...

Hvala

Kada završite s popisom, preklopite papir. Nacrtajte S3 (HSZSN) na papiru i povežite se s popisom svih osoba i događaja. Nacrtajte S2 (SHK) osetite i pošaljete ljubav i zahvalnost ljudima i događajima. Nacrtajte S1(CKR) kako biste pojačali energije drugih simbola.

Ukoliko ste na prvom stepenu Reikija možete pustiti energiju i držati ruke iznad papira sve dok energija teče ili papir držati među dlanovima.

Ako niste inicirani u Reiki, nije važno, zahvalnost koju osećate će svakako doneti dobru energiju vama i svim onima kojima ste je poslali.

 

Uživajte u svojoj novoj godini… budite otvoreni, znatiželjni, zahvalni, blagosloveni…