Autoimune bolesti.

Svrha imunološkog sistema je da zaštiti telo od napadača poput virusa i bakterija. U nekim slučajevima se dešava da imunološki sistem ne vidi razlike između stranih materija i telesnih tkiva. Kada se to dogodi, imunološki sistem može pogrešno napasti sopstvena tkiva, što dovodi do razvoja autoimunih bolesti.

DNK, autoimune bolesti

Kad imunološki sistem delove tela vidi kao neprijatelja, telo ulazi u proces samouništavanja. U zavisnosti od toga koji deo tela napada imunološki sistem, problem može biti različit od ozbiljnog do gotovo kobnog.

Pretpostavlja se da emocionalni stres jako doprinosi stvaranju autoimunih poremećaja. Dublji emocionalni uzroci mogu biti povezani sa samoodbacivanjem, unutrašnjim sukobom i/ili ljutnjom usmerenom na sebe.

Lečenje autoimunih bolesti obično je imunosupresijom – koriste se lekovi koji smanjuju imunološki odgovor. Nuspojave takvih lekova su očigledne i osoba postaje vrlo ranjiva na sve mikroorganizme.

Primeri autoimunih bolesti: dijabetes tipa 1, reumatoidni artritis, psorijaza, Multipla skleroza, Hašimoto sindrom, vitiligo, lupus, upalne bolesti creva (Kronova bolest, ulcerozni kolitis), Adisonova bolest, Bazedovu bolest, celijakija i dr.

 

Autoimune bolesti

Što je Reiki?

Reiki je Univerzalna životna energija koja se koristi za ozdravljenje tela i poboljšanje njegove ukupne ravnoteže. Pretpostavlja se da problemi u telu proizlaze iz blokiranih ili poremećenih energetskih puteva. Cilj je tokom Reiki tretmana, vratiti ove puteve u normalu kako bi energija mogla pravilno teći.

Reiki započinje suzbijanjem nuspojava i poboljšanjem imunološkog sistema. Nakon toga Reiki polako pomaže osobi da se isceli na dubljem emocionalnom i mentalnom nivou.

Autoimune bolesti i Reiki

Pacijenti s autoimunim bolestima mogu imati koristi od Reikija na više različitih načina. Neke od ovih mogućih prednosti mogu uključivati:

  • Ublažavanje bola. Kod mnogih autoimunih bolesti, bol je jedan od najnepoželjnijih simptoma. Npr kod obolelih od reumatoidnog artritisa ili Multiple skleroze bol je stalni pratilac. Jedan broj obolelih je potvrdio da je Reiki tretman doveo do poboljšanja njihove fizičke i emocionalne ravnoteže. Ova ravnoteža je omogućila da se lakše nose sa svojim hroničnim oboljenjima.
  • Manje anksioznosti i/ili depresije. Anksioznost i depresija su uobičajeni problemi među ljudima koji boluju od autoimune bolesti. Budući da za te bolesti, lek može postojati ali i ne mora, pacijenti se često osećaju beznadežno. Zbog toga što simptomi dolaze i odlaze, mnogi pacijenti osećaju zabrinutost zbog napredovanja njihove bolesti iz dana u dan. Ovi poremećaji raspoloženja samo pogoršavaju pacijentove simptome. Ne samo da Reiki može poboljšati celokupno stanje pojedinca, već ga može učiniti i više usklađenim s terapijom koju koristi.
  • Zdravija imunološka funkcija. Za sada ne postoje istraživanja o učinku Reikija na imunološki sistem. Veliki broj pacijenata koji pate od autoimunih bolesti kažu da osećaju ublažavanje simptoma nakon Reiki tretmana.

Pored toga, Reiki terapija je prirodna, neinvazivna i bezbolna.

Reiki pomaže kod autoimunih poremećaja

Reiki i autoimune bolesti

Kako vam Reiki energetsko isceljivanje može pomoći?

  • Reiki podstiče i pojačava sposobnost tela da leči samo sebe.
  • Reiki jača imunološki sistem u borbi protiv infekcija bilo koje vrste, uključujući viruse i bakterije.
  • Koristi se za pomoć ubrzanju procesa ozdravljenja tela tekom oporavka od bolesti.
  • Reiki je jedna od najmoćnijih tehnika poznata za ublažavanje stresa, anksioznosti i bola.
  • Prirodno stvara duboka stanja opuštenosti i osećaja blagostanja.

Reiki deluje s prirodnom mudrošću tela za vraćanje stanja unutrašnjeg mira i ravnoteže na svim nivoima … fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom.

Zapadna medicina je priznala, da iako su dostupni neki od lekova poput kortikosteroida, za suzbijanje simptoma, malo se zna kako izlečiti bolesti gde telo proizvodi antitela protiv sopstvenog tkiva.

Nemojte zaboraviti da Reiki tretmani nisu zamena za konvencionalno medicinsko lečenje. Mnogi koji pate od autoimunih bolesti osećaju koristi kada je Reiki kombinovan sa klasičnom režimom lečenja.