Trudnoća, drugo stanje, promene na svim nivoima…

Moćna i nežna, Bowen tehnika je prirodni, holistički tretman koji može biti koristan u svim fazama trudnoće.

Trudnoća
Novi život

Lepota Bowen terapije je njena jednostavnost.

Bowen tehniku čini niz nežnih pokreta koji se izvode preko mekih tkiva na tačno određenim mestima, uz  pauze koje su obavezne. Tokom pauze telo obrađuje informacije. Isceljivanje počninje onog trenutka kada se iz autonomnog nervnog sistema iz simpatikusa pređe u dominaciju parasimpatikusa (stanje odmora, relaksacije i obnove).

Žensko telo prolazi kroz brze promene tokom trudnoće. Bowen tehnika može biti vrlo koristan alat za pomoć u prelazu kroz sve promene koje se javljaju u telu:

Trudnoća, mučnine
Jutarnje mučnine
 • Hormonalne promene
 • Umor
 • Jutarnje mučnine
 • Bolovi u predelu stidne kosti
 • Bol u karlici
 • Bol i neprijatnost u predelu sakruma
 • Promena u posturi – držanju tela
 • Bol u leđima
 • Oticanje stopala
 • Žgaravica
 • Napetost u dojkama…
Bol u leđima
Bol u leđima

U vreme kada se telo menja na čudesan način (da osigura optimalno okruženje za bebu), dobro je znati da postoji prirodna i holistička tehnika za olakšavanje tegoba koje se mogu pojaviti.

Nekoliko Bowen tretmana za uravnoteženje tela i detoksikaciju pre začeća može doneti dobre rezultate  kako bi se osigurala lakša trudnoća. Takođe se pokazalo da daje dobre rezultate  u reguliranju menstrualnog ciklusa i povećanju plodnosti (kod muškaraca i žena).

Trudnoća, podrška
Ljubav i podrška

U prvim mesecima trudnoće Bowen je koristan kod jutarnje mučnine, umora i čestih promena raspoloženja – pomaže telu da se prilagodi drugom stanju – trudnoći. Kako trudnoća napreduje, terapija može pomoći u smanjivanju bolova u donjem delu leđa, kod išijasa, respiratornih problema, žgaravice…

U poslednjim mesecima trudnoće Bowen može biti od velike koristi kako bi  se ublažio pritisak u predelu karlice.  Doprinos je kod grčeva i bolova u nogama, stopalima, preponama, kod hemoroida i edema (oticanje od višaka tečnosti u tkivima).

Trudnoća Bowen
Bowen terapija se u trudnoći može raditi svaki dan

Trudnice u toku terapije mogu sedeti ili ležati na boku, kako im više odgovara. Bowen tretman se može raditi svaki dan ukoliko je to potrebno (terapija se određuje na osnovu stanja i potreba trudnice).

Trudnoća – posle porođaja i bebe

Bowen terapija može biti odlična za podršku telu u oporavku i povratku u „normalu“. Nakon porođaja, porodilja može imati bol u leđima, karlici ili perineumu (područje između vulve i rektuma) zbog dugog ili teškog porođaja.

Mastitis i problemi s laktacijom dobro reaguju na Bowen terapiju. Vaš terapeut vas može naučiti pokrete za dojke koje možete i same raditi.

Beba
Porođaj je trauma za bebu

Bowen terapija je vrlo nežna i može se koristiti na bebama, kako bi im pomogla da se oporave od traume porođaja kroz koju su prošle… ublažava simptome refluksa i kolike.

Ukratko, Bowen terapija od začeća nudi nežnu i efikasnu alternativu lekovima i pruža izvrsnu podršku tokom i nakon trudnoće.

Neplodnost, trudnoća i lagani dodir Bowen tehnike