Energetske blokade

Mnogi danas traže odgovore o tome zašto osećaju mentalnu, emocionalnu ili fizičku bol.

Fizički, emocionalni i mentalni stres, nesreće, povrede, potisnuta osećanja i traume sprečavaju slobodan protok energije u telu.

Većinu bolesti uzrokuje stresZa neke ljude, stres je fizički, dok je za druge to više mentalno stanje, u obliku teskobe, straha, brige…

 

Energetske blokade, ograničenja

Izlazak izvan ograničenja

Sva ova stanja utiču na prirodni tok energetskog polja tela. Kada se protok energije u telu smanji, pa to potraje neko duže vreme, može se javiti neprijatnost ili bol u nekom delu tela, ali i mentalni ili emocionalni problemi.

Telo uvek radi na lečenju, ono zna kako da se leči. Verujem da, ako želimo izlečiti bilo kakav bol, moramo biti spremni da se zagledamo u sebe. Kada se usmerimo da shvatimo što nam se događa, naći ćemo odgovor. Odgovor je uvek unutra.

Imala sam puno mentalnih i emocionalnih blokada kada sam bila mlađa. Bila sam neprijatna, ljuta, osetljiva… i sve što bi neko rekao doživljavala sam lično. Put me je vodio ka samosagledavanju.

 

Energetske blokade, disbalans

Van ravnoteže

Energetske blokade – šta ih uzrokuje?

Emocije su jedan od uzroka blokirane energije. Ono što mislite, utiče na to kako se osećate, a tokom vremena, to utiče na telo. Naši umovi su uključeni u naše zdravlje.

Ljutnja se skladišti u jetri, briga se oseća u stomaku, tuga i žalost utiču na pluća, strah i teskoba deluju na bubrege. Um i telo su nerazdvojni. Za svako negativno emocionalno stanje telo će dati fizički odgovor.

Živimo u sve zagađenijem svetu. Toksini se nagomilavaju u telu iz vazduha koji dišemo, vode koju pijemo i nezdrave hrane koju jedemo, a sve to doprinosi energetskoj neravnoteži.

 

Energetske blokade Matriks

Šta je koren blokada?

Naša tela moraju energiju za održavanja zdravlja usmeriti prema detoksikaciji sve toksičnije sredine. To stavlja našu vitalnu energiju pod pritisak i rizik od iscrpljivanja. Kao rezultat toga, svi sistemi organa su ugroženi.

Naša su tela programirana da leče – ne moramo razmišljati o tome kako ćemo zaceliti posekotinu na prstu, telo to čini samo. Zamislite da morate zapamtiti da dišete ili da zaboravite reći srcu da kuca.

Kada su um i telo u ravnoteži, održava se ta urođena lekovita moć. Kada izgubimo taj unutrašnji balans, naše telo takođe gubi ravnotežu.

Da li ste u stanju preuzeti kontrolu nad vašim umom i telom?

 

Energetske blokade, čistoća

Sve je energija…

Drevna kineska medicina temelji se na pojmu Či, vitalne energije koja teče kroz telo i koja utiče na telesno, duševno zdravlje… što zavisi da li energija teče i cirkuliše bez prepreka. Hinduistička tradicija pominje Pranu – energiju koja teče kroz energetske centre u našem telu poznate kao čakre.

Mnogi iscjelitelji danas zasnivaju svoju praksu na istom principu, nastojeći prepoznati i ukloniti blokade koje ometaju tok.

Energetske blokade utiču na mnoge aspekte života

 • Osećate se nepovezano sa životom koji vodite
 • Osećate da tapkate u mestu
 • Nemotivisani ste, letargični, bez energije za svoje ciljeve
 • Na život gledate kao na borbu – osećate strah, pretnju, oskudicu…
 • Pod stalnim ste emocionalnim stresom
 • Skloni ste fizičkim bolestima ili umoru
 • Ulažete puno energije u posao, ali uspeh nikako ne dolazi…

Energetske blokade se mogu promatrati kao energetske manifestacije telesnih i psihičkih bolesti.

 

Energetske blokade, balans

Ravnoteža

Kada energija teče neometana blokadama:

 • Veća je jasnoća i svrha u životu
 • Osećate više vitalnosti, zdravlje je bolje
 • Osećate da se stvari odvijaju baš kako treba bez obzira na to što radite manje
 • Vaš emocionalni život je uravnotežen što se odražava u odnosima. Ljudi oko vas “osećaju“ vašu unutrašnju ravnotežu
 • Usklađeni ste s vašim ciljevima
 • Niste više žrtve svojih strahova – vidite svoju budućnost s optimizmom i hrabrošću
 • Osećate da vam je život naklonjen…

 

Blokade – nemojte razbijati blokade, rastvotite ih…