Blokade, energetske prepreke…

Prepoznavanje energetskih blokada je prva, ali vrlo važna faza procesa ozdravljenja. Ne možete se izlečiti bez identifikacije problema. Jedan od načina je da „slušate“ telo.

 

Pogled ka sebi

Slušajte…

Kad govorim o “slušanju” – unutrašnjem gledanju, mislim na to da sedite mirno i posmatrate ono što osećate. Postavite pitanje odakle taj bol, tuga, bes… i slušajte odgovor.

Ako vam je sve ovo nepoznato, predlažem da svako jutro sedite 5 minuta fokusirani na disanje (svesno pratite udah i izdah). Nakon što se naviknete na mirno sedenje, možete voditi dijalog sa onim što osećate. Praksa meditacije pomoći će vam da razvijete vezu s telom i umom.

Naše fizičko telo je poligon onoga što se dešava u drugim suptilnijim telima. Ono sarađuje sa ostalim telima i prenosi nam informacije koje je dobilo. Problem nastaje zato što većina nas ne zna da protumači primljene poruke.

 

Blokade yoga

Yoga

Pa šta onda da radim?

Ako pažljivo posmatrate šta se dešava sa vašim telom počećete da primećujete neke pravilnosti i da polako tumačite poruke koje vam ono šalje.

Na primer, ako se osećate nemoćno, povređeno, osetićete pritisak u području grudi (Anahata srčana 4. čakra). Suprotno, kada osećate ljubav, sreću, radost imate osećaj da se vaše grudi šire. Razmislite o tome.

Područja na kojima se najčešće nalaze blokade su čakra grla (Vishuddha 5. čakra), područje želuca (Manipura 3. čakra) i područje creva (Svadhisthana 2. čakra). To su područja gde fizički najčešće osećamo ono što se događa na energetskom nivou.

 

Blokade ples

Ples

Kada primetite, osetite da se nešto događa u nekom od ovih područja tokom određenog vremenskog perioda – kao osećaj pritiska ili stezanja – to je pokazatelj da postoji nešto što treba rešiti na energetskom nivou.

Blokade su deo našeg života, a da li to moraju biti?

Postoje razne iscjeliteljske prakse i vežbe koje su usmerene prema rešavanju problema energetskih blokada. Ukratko, to su praktični postupci koji vam pomažu da se rešite energetskih blokada (ako ste za to spremni). Ovde ću spomenuti samo neke:

Reiki je neverovatno jednostavna tehnika – praktičar postavljanje svoje ruke na određene delove tela klijenta. Pronađete terapeuta čija vam energija odgovara ili ako ste inicirani u Reiki radite sebi tretmane…

 

Blokade, Reiki

Reiki

Mnogi, koji se bave energetskim radom često doživljavaju ljude na osnovu njihovih vibracija. Vaše misli su deo vibracije koju odašiljete svetu sa kojim komunicirate.

Na primer, usred ste rasprave se s bračnim partnerom i baš na njenom vrhuncu, čujete zvono na vratima… zaverenički se pogledate, ali otvorite, kad ono nezvani gosti…

Neki ljudi su manje, a drugi više osetljivi na energije. Bez obzira na mimikriju koju koristite kako bi prikrili emocije koje osećate, bes prema partneru, možda i prema nezvanim gostima – vibracija vas odaje poput otiska prsta. Vaši nezvani gosti će to osetiti kao nelagodnost i verovatno će im biti žao što su uopšte svratili, a možda će se postarati da pobegnu što pre.

 

Blokade Access Bars

Access Bars

Emocije, stanje svesti, životni izbori imaju veze s energetskim nivoima. Ukoliko ponavljate negativne obrasce emocija i misli kao što su tuga, sramota, krivica, bes, nepoverenje u sebe…., ostajete usidreni za niži nivo vibracione frekvencije.

Rastvaranje energetskih blokada može vas preseliti u višu energetsku frekvenciju. Dakle, ne samo da je energetska blokada razrešena, već dolazi do velikih energetskih promena koji se odražavaju na sve aspekte života. Duhovno, emocionalno i fizičko zdravlje, odnose, novac, uspjeh…

Svaki dan možete primenjivati neke od tehnika i vežbi koje vam prijaju ili su već deo vaše rutine. Reiki samo – tretman, Pet tibetanaca, Makko Ho vežbeAccess Bars, meditacija, Yoga, Qi gong, Tai qi, Zhan zhuang (drvo), ples, masaža….

 

 

Ove vežbe mogu predstavljati neprocjenjiv deo vaše svakodnevne rutine. One potpomažu jačanja vašeg „energetskog mišića“  kako bi telo bilo sposobno da se lakše nosi sa  neravnotežom, koja je deo svakodnevnog života.