Hvala

Ponekad se u životu stvari događaju prebrzo. Tek što ste rešili jedan problem, a pojave se dva nova. Ujutro se osećamo sjajno, ali smo na kraju dana uronjeni u sivilo. Svaki dan se suočavamo s izazovima, promenama, smislom i besmislom… Suočavamo se s unutrašnjim konfliktima i razočaranjima…

Često kad se osećamo preplavljeni, ne vidimo čemu nas uče ta iskustva. Reiki i Reiki principi nam u tome mogu pomoći.

Hvala, drvo

 

“Život je lep! Mnogo lepši nego što ste zaslužili! Uživajte u životu, kada ste  već imali sreće da se rodite! Tako ste slučajno i lako došli do života, a toliko ste mu pronašli mana! Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje! Ko ume da pati – često pati i bez razloga!

Ako vas novac opseda, ako patite zbog toga što niste bogati, izračunajte i sami: koliko miliona dolara vredi samo jedno vaše oko! Sram vas bilo! Strašno ste glupi i nezahvalni! Nemojte mi samo pričati o tome – šta sve zaslužili, a niste dobili. Jer ću vam ja lako pronaći – šta ste sve dobili, a niste zaslužili.“

Duško Radović

 

Hvala za krov nad glavom

Hvala

Zahvalnost nam pomaže da prestanemo sa kontrolom. Ona je ključ koji otključava pozitivnu energiju u našem životu. To je alhemija koja probleme pretvara u blagoslove i darove.

Umesto da gubite život žaleći se na stvari koje su vam se dogodile i probleme s kojima se suočavate; pomislite šta sve imate u životu, na čemu ste zahvalni. Pozivam vas da odvojite trenutak i pomislite na neke stvari u vašem životu za koje ste danas zahvalni. Možete uzeti i parče papira i pisati… Pomislite samo kakav bi bio vaš život bez tih stvari.

Počeću ja, a vi nastavite…

 

Zdravi ste?

Budite zahvalni danas što ste zdravi. Ako ste bolesni – budite zahvalni za delove tela koji su zdravi. Te pozitivne vibracije će se proširiti i u najgorem slučaju osećaćete se bolje.

 

Hvala za hleb

Hvala za život

Najveći dar koji obično uzimamo zdravo za gotovo je život. Naš život i život onih koje volimo. Niko nema garanciju da će dočekati sledeću godinu, sledeći mesec ili čak sutra. Budite zahvalni za život i vreme koje imate, posebno za one koje volite.

Imate krov nad glavom?

Ako imate krov nad glavom, ovo je jedna od onih stvari za koju trebate biti zahvalni svaki dan. Koliko ljudi danas spava pod vedrim ili manje vedrim nebom?

Hvala za prilike

Budite zahvalni na obilju mogućnosti i verujte svojoj intuiciji o tome kojim putem treba da krenete. Uspeh se možda neće dogoditi odmah i možda ćete prvo pasti mnogo puta pre nego što ga postignete, ali možete biti zahvalni, jer uvek postoji mogućnost da ponovno počnete, a ovaj put možda s malo više mudrosti.

 

Hvala za porodicu

Hvala za ljude u vašem životu

Ovo ne znači da morate osećati ljubav za sve članove porodice i prijatelje. Možda ćete biti zahvalni članovima porodice koji su vas naučili vrednim životnim lekcijama. Možda ćete biti zahvalni onima koji su vam naneli bol, jer su vam pomogli da očvrsnete. Ono što je najvažnije, budite zahvalni za porodicu i prijatelje koje najviše volite. One koji će uvek stajati uz vas, bez obzira na sve.

Hvala za teška vremena

Teška vremena su naši najveći učitelji – tada sazreva naša snaga i karakter. Nije lako osećati zahvalnost za izazove teških vremena, pogotovo ako ste u središtu zbivanja. Ali ako se setite teških trenutaka iz svoje prošlosti, sigurna sam da ćete uvideti da su ti teški trenutci doneli nešto bolje u vaš život.

 

 Imate priliku da drugima poboljšate život

Danas je dan kada možete poboljšati tuđi život, a time i svoj. Imate sposobnost da budete ljubazni, da nekom poklonite osmeh, lepu reč, da učinite nešto lepo za nekoga… To je način da druge učinite sretnijima i utičete na energiju svakoga s kim dolazite u kontakt.

 

Dok posmatram svoj život, znam da je sve što mi se ikada dogodilo doprinelo da budem osoba koja sam sada. Prošla sam kroz različita zanimanja, životne situacije, iskustva, odnose… i vidim da su me svi darivali. Verujem da su me teška i bolna vremena načinila boljom osobom. Sve što mi se desilo u životu bio je blagoslov. Hvala

Život nije uvek jednostavan. Bilo bi prilično dosadno živeti ako bi sve išlo po planu svaki put. Budite zahvalni za izazove. Bol i borba su od vas napravili ono što ste danas, a vi ste savršeni, upravo onakvi kakvi jeste.

Danas ću biti zahvalan/na za sve…

 

Reiki principi, da li ste deo svog života?

Briga – Danas ne brinite, danas budite bezbrižni…

Ljutnja – samo danas neću biti ljut/a…

Iskrenost i pošten rad – Reiki principi u praksi

Ljubaznost – budite ljubazni prema svim živim bićima…