Kada se “pojavi nova bolest”, zavlada atmosfera straha. To nije ništa novo, zato što novo uvek donosi strah.

Tako je bilo sa otkrićem da se Zemlja okreće oko Sunca, pojavom mašina, otkrićem naizmenične struje… i da više ne nabrajam.

Bolest može zaustaviti svet

Čovek je biće koje se plaši promena, najradije bi i danas sedeo u pećini svojih misli, da nije bilo pojedinaca koji su i  pored straha zakoračili u nepoznato, a onda povukli i druge…

Strah produbljuju i održavaju svi oni koji žele da održe kontrolu i status quo. Strah je zato vrlo moćan alat koji se koristi već hiljadama godina. Mnogi brinu o vama i žele vam samo dobro, valjda pretpostavljaju da vi za to niste sposobni. Gotovo da nema mesta na koje se možete skloniti od raznoraznih dobročinitelja. Svi oni pretpostavljaju da bolje znaju šta je vama činiti sa vašim životom. To i nije neki problem, to je samo njihovo mišljenje. Problem je ako i vi u to poverujete…

 

Bolest pošast ili izazov?

Ograničite pristup društvenim mrežama i televiziji… Da, potrebno je znati najnovije informacije o situaciji, ali to ne znači da treba ceo dan biti uz televiziju ili provoditi sate gledajući vesti i prateći društvene mreže.

 

Bolest može da vas zaustavi

Društvene mreže i vesti su pune priča koje će vam samo pojačati strah. Sve te priče dodatno će sniziti vašu vibraciju i učiniti da se osećate bespomoćno. Umesto toga, provedite vreme sa svojom porodicom, napravite neke promene za koje „niste imali vremena“, sretnite se sa sobom

Šta je važnije od vas, vaše porodice, muža, žene, dece, roditelja, prijatelja? Šta može biti važnije od vremena koje provodite sa njima, ili vremena gde sedite i ne radite ništa i uživate u miru? Šta može biti važnije od osećaja da ste živi?

Neće nam bolest doneti ništa novo, ali će pomoći da prepoznamo ili ponovo pronađemo vrednosti na koje smo zaboravili.

Celi svet prolazi kroz preobražaj i svi se boje, a vi kao Reiki praktičar možete i pomoći drugima.

 

Reiki porodica

Kako Reiki može pomoći?

U situaciji, kada su ljudi uplašeni, zabrinuti i pod stresom zbog bolesti ili velikih životnih promena, šteta može biti velika, prvo na mentalnom, emocionalnom, a zatim i na fizičkom planu.

Praksom svakodnevnih samo-tretmana, možete pomoći organizmu da ostane zdrav i jak. Ovi tretmani su potrebni da bismo ostali mirni i fokusirani usred straha i drame, a onda pomogli i drugima, kojima je potrebna pomoć.

Telo poseduje imunitet kako bi nas zaštitio od bilo koje bolesti. Ako ste naučili Reiki ili bilo koji način isceljivanja, to vam može biti od velike pomoći. Reiki je alat koji vas iznutra čini jakim, alat koji može pomoći da osnažite svoj imuni sistem, da se nosite sa bolešću, ojačate svoj moral…

Danas se naše telo sreće po prvi put sa covid19 virusom. Imunom sistemu  treba vremena da identifikuje ovaj virus i nađe način kako da se izbori sa njim.

Treba mu vremena, važno je…

Ljubav leči

Reiki deluje izvan prostora i vremena. Vi možete poslati Reiki svojim voljenima ali i planeti Zemlji. Reiki na daljinu može pomoći mnogima širom sveta. Pošaljite isceljujuću energiju svima koji su pogođeni bolešću, onima koji se brinu o obolelima i svima onima koji se na razne načine staraju o tome da naše potrebe budu zadovoljene.

Reiki uravnotežuje energiju, pa će pomoći mnogima da uspostave ravnotežu.

 

Bolest i Reiki

Naše misli  su najmoćnije oruđe, a one utiču na naš podsvesni um.

Setite se pet principa Reikija

 

Bolest i Reiki principi

Mnogo je teorija oko ovog virusa, ali se neću njima baviti… Moje mišljenje je, da je važno osposobiti sebe i svoju decu nekim alatima za lečenje energijom. Može se u budućnosti dogoditi situacija kada nam medicinska pomoć nije na raspolaganju, a mi smo bespomoćni… Zato je dobro da naučite neki od načina ozdravljenja, što vam može pomoći u bilo kojoj teškoj situaciji – tada se nećete osećati bespomoćno.

Reiki ili bilo koji drugi način isceljivanja osnažuje i uravnotežuje, čak i u kritičnim uslovima. Važno je da radite tretmane sebi, kako biste mogli slati isceliteljsku energiju onima kojima je potrebna.

 

Reiki sweet home

 Reiki jača imuni sistem i pomaže da očuvamo zdravlje u bilo kojoj situaciji.

Nemojte zaboraviti…

I ovo će proći…