Telo, prihvatanje, ljubav…

Danas u svim medijima postoji ogroman pritisak kako treba da izgledamo (mršavo, gotovo anorektično).

Ukoliko pratite raznorazne modne blogerke i učestvujete posredno u njihovom „fensi“ životu, počećete da ga poredite sa svojim običnim životom, običnim telom, običnim partnerom… u svim tim poređenjima vi ste na gubitku i možete se osećati strašno.

Telo, šta vidimo

Kako sebi izgledate

Danas postoji neki nemogući standard u koji mnogi žele da se uklope, a on uvek nekako ostaje van dometa. I sve je satkano tako da vam odmah bude jasno da ste neadekvatni i da „treba da radite na sebi“ da se popravite. Danas usta, sutra grudi, prekosutra ko zna šta…

Da biste bili u trendu, prihvaćeni, morate da se uklopite, jedete isključivo to i to, vežbate samo ove vežbe, skidate najčešće bezuspešno kilograme serviranim vam dijetama, preparatima… i patite, ali se ne usuđujete to reći.

Korist od svega toga ima samo industrija i njeni predstavnici koji su vas navukli na tanak led i učinili vas zavisnim od kojekakvih proizvoda. Novac je tu najmanji problem, on odlazi i dolazi, problem je na šta ste sve pristali da bi se uklopili u sliku koja je samo iluzija.

Telo, hrana

Hrana?

Ako zastanete i zapitate se da li ste zadovoljni i srećni, odgovor vas može uplašiti. Možda sebi govorite: “ Samo još ovo da popravim“. I tako se zatvara jedan, i počinje novi krug u istoj petlji.

Postoji toliko mnogo dijeta, preparata za mršavljenje, programa ishrane, fitness programa…  žene su najčešće žrtve, a sve češće im se pridružuju i muškarci. Ono što dodatno brine je sve veća fokusiranost na decu.

Ljudi su danas uslovljeni na razne načine da upoređuju svoje telo s telima drugih ljudi, a posebno s onima u časopisima, na filmu i televiziji.

Telo, dijeta

Dijeta

Telo i energia koju mu šaljemo

Svo nezadovoljstvo koje osećte stvara negativne misli, šalje negativne poruke i energiju u vaše ćelije. Mi negativnim uverenjima podstičemo negativnu energiju, a negativna energija zagađuje telo i čini ga toksičnim, bolesnim…

To je upravo suprotno od onoga što želimo.

Telu jeste potrebna fizička aktivnost i hrana koja dobro utiče zdravlje. No, i hrana i fizička aktivnost moraju biti podsticajni i unositi u telo život i radost. Hrana koja vas odbija, ali je ipak jedete, vežbanje sa kombinovanim osećanjima prisile i otpora uništava pozitivan kvalitet i hrane i vežbanja.

Pronađite sopstveni način, izaberite hranu i fizičku aktivnost koje vam prijaju na osnovu onoga što vi i vaše telo osećate  – a ne na osećaju krivice koje vam stvaraju marketinške poruke ili upoređivanje s drugima.

 

Naravno, ono što svi želimo je da se osećamo dobro, da izgledamo dobro…

Želimo telo koje će nam pomoći da se slobodno, lako i bez bola krećemo kroz život. Istina je da će to izgledati različito za svakoga od nas. Ali ako se osećate dobro i sretni ste, poruka, vibracija koju šalje vaša aura biće magnetična za druge ljude. Bićete srećni, zadovoljni puni samopouzdanja i izgledaćete odlično.

Čudesno je da, nakon što podesite svoj unutrašnji program na ljubav i prihvatanje, vaše ćelije sa radošću odgovaraju.

Telo – kako menjati program uslovljenosti?

Ukoliko primenjujete Reiki pošaljite ovu divnu energiju direktno u ćelije vašeg tela svaki dan. Možda to postane deo vaše dnevne rutine. Učinite to s namerom da duboko volite i prihvatite svoje telo, baš takvo kakvo jeste. Pokušajte osetiti energiju ljubavi i prihvatanja za sebe u srcu.

Meditirajte. Možete kombinovati Reiki i meditaciju.

 

Telo, joga, zadovoljstvo

Možda je Joga vaš izbor

Ako postoji deo vašeg tela s kojim imate posebne poteškoće (npr. neprihvatanje), provedite nekoliko dodatnih trenutaka šaljući Reiki i ljubav na ovo područje. Ukoliko niste inicirani u Reiki biće dovoljno da u tišini i posvećenosti sebi šaljete ljubav. Okrenite svoj pogled ka Univerzumu koji se nalazi u vama.

Hrana je lek, to su naši preci intuitivno znali, svaki put pre obroka bi se pomolili i zahvalili za ono što im se nalazi na stolu. Blagoslovite hranu pre nego što je pojede, a ona će tu energiju podeliti sa vama.

Ako niste fizički aktivni, postavite nameru da istražite nove načine aktivnosti koji će prijati vašem telu. Zapišite one koji vam zvuče zabavno i zanimljivo. Ples, Joga ili jednostavno istezanje, vožnja rolera, aerobik, boks, trčanje… bilo koji oblik aktivnosti gde se osećate dobro.

 

Telo, ljubav

Volite svoje telo

Svakoga dana odaberite jednu od aktivnosti sa popisa i isprobajte je bar pet minuta. Možete ako ste inicirani vežbati uz Reiki. Na kraju sedite, stavite ruke na telo i pustiti energiju da teče. Zahvalite telu što vas podržava.

Prihvatite i cenite svoje telo. Ne pokušavajte da ga promenite, samo ga volite.

 

Onda kada prihvatimo naše telo, sebe onakvim kakvi jesmo mi oslobađamo naš um i naše ćelije da naprave promene koje su im potrebne. Dopuštamo ozdravljenje i ravnotežu…